AMD knuser Intel på prosessor markedet

Intel og AMD har kriget mot hverandre siden slutten av 60-årene, og de siste tiårene er det Intel som har lagt et bein foran. Men, AMD ser endelig ut til å ha snudd trenden og gjør det pr dags dato fantastisk bra på prosessor markedet.

Intel har lenge hatt mye bedre single-core ytelse enn AMD. Til tross for at AMD kan skilte med langt flere CPU kjerner enn Intel, er det ikke nok til å overgå deres ytelse. AMD gjorde et bra forsøk i 2011 da de lanserte FX serien sin, men de lå fortsatt langt bak Intel i forhold til ytelse på prosessorene.

Det var ikke før i 2017 at situasjonen skulle snu, da AMD lanserte Ryzen serien. Den første da med 8 kjerner og en meget bra ytelse pr kjerne. Intel var nok ikke forberedt på dette, og året etter kom Meltdownkatastrofen som ytterligere satte press på Intel.

I dag ser det ut til at bilde for 10 år siden har fullstendig snudd. AMD troner CPU toppen så til de grader, og det blir spennende å se når Intel kommer tilbake.

PassMark CPU benchmark for high-end CPU pr juni 2020

PassMark CPU benchmark for mest lønnsomme CPU pr juni 2020

1 tanke om “AMD knuser Intel på prosessor markedet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *