Geforce Now – Gaming versjonen av Netflix

Nvidia, bedre kjent som verdens største leverandør av skjermkort prosessorer, har nå lansert deres nye tjeneste GeForce Now ut av beta. Dette er en streaming tjeneste for PC spill som gjør at du kan spille alle spillene dine fra en hvilken som helst PC selv om det ikke er en gaming PC eller har kraftige komponenter.

2020-02-13.png
GeForce Now Grensesnitt

Det finnes flere tilsvarende tjenester som Google Stadia og Playstation Now, men ingen tilbyr muligheten til å importere dine eksisterende spill fra andre plattformer som Steam og Epic Games. Dette gjør nemlig GeForce Now og løser derfor “chicken & egg” problemet med at ingen bruker tjenesten fordi man ikke har noen spill eller insentiv til å ta det i bruk. Med GeForce Now er det bare å linke opp Steam kontoen sin så har man tilgang til alle spillene sine*.

*) Merk at GeForce Now foreløpig ikke har støtte for alle spill, men tjenesten ble akkurat lansert og de legger inn støtte for nye spill hver dag. Hvis du lurer på et spesifikt spill kan du sjekke det her.

Tjenesten kan delvis sammenlignes med Citrix eller Microsoft Terminal server som du kanskje kjenner fra jobb. Når man starter et spill vil GeForce Now starte en virtuell PC som kjører spillet.

Fordeler ved GeForce Now

  • Spill på Ultra grafikk uten lagg selv med en 10 år gammel kontor laptop
  • Tilgjengelig både på Windows og Mac datamaskiner samt Android telefoner
  • Importer spill biblioteket ditt fra Steam eller Epic Games – du trenger ikke kjøpe de på nytt
  • Du slipper å bekymre deg for å oppdatere skjermkort/prosessor annethvert år for å holde tritt med utviklingen
  • Trenger ikke installere spill på PCen din og sparer derfor disk plass
  • Gratis

Derimot er GeForce Now ganske krevende når det kommer til internett tilkoblingen din. For å kjøre et spill i 1920×1080 oppløsning med alt på Ultra og 60 FPS anbefaler de en solid linje på minst 50 Mbps hastighet, under 0.5% frame loss og under 40 ms latency/ping. Heldigvis blir internett infrastrukturen bedre og bedre så mange av oss innfrir kravene allerede. Flaskehalsen kan dog komme av dårlig WiFi signal dersom du bruker trådløst nett. Vi har testet både på ethernet og (2.4GHz) WiFi og merket faktisk ikke noe forskjell.

2020-02-13 (1).png
Klienten har en innebygd nettverkstest som vil gi deg en indikasjon om hvor bra du kan streame spill

Priser

GeForce Now tilbyr p.d.d en gratis “tier” som egentlig bare har 3 nevneverdige begrensninger: Hver spill økt varer bare 1 time før du blir “disconnected” og må åpne spillet på nytt, og RTX funksjonalitet er deaktivert (dog er det ikke mange spill som støtter det uansett enda). Sist men ikke minst, dersom det er kø på serverne til Nvidia så må du være innstilt på å være tålmodig.

Ønsker du premium abonnement, eller Founder abonnement som de kaller det, vil det koste deg kr 59 pr mnd. Dette gir deg tilgang til RTX funksjonalitet på de spillene som støtter det, en spill økt kan vare 6 timer og prioritert plass i køen. Merk: Vi har brukt GeForce Now i en uke nå (med Founder abonnement) og aldri opplevd antydning til kø.

Med tanke på at streaming av PC spill er 2-veis kommunikasjon kontra video streaming som kun er 1-veis så sier det seg selv at det er mye mer krevende. I tillegg må linjen være dønn stabil for å unngå input lag. Når du beveger musen ønsker du at det skal reflekteres på skjermen momentant. Derfor vil det være nærliggende å tro at tjenesten vil mangedoble seg i pris etterhvert.

Konklusjon

Vi har testet rundt 10 forskjellige spill siden tjenesten ble lansert forrige onsdag, og vårt inntrykk er at det fungerer veldig knirkefritt. Å “installere” et nytt spill til å endelig kunne spille det tar kun 1-2 minutter kontra kanskje flere timer mens man venter på nedlastning på gammeldags vis.

Av og til får vi opp melding om “Spotty connection” uten at det ser ut til å ha noe effekt. Dog har vi opplevd at Call of Duty: Modern Warfare 2 har en tendens til å lagge de første 5 minuttene etter vi starter opp før det kjører silkemykt.

Vårt konklusjon er foreløpig veldig bra og vi tror dette kan revolusjonere gaming verden – med de utfordringene det måtte innebære for internettleverandørene.

1 tanke om “Geforce Now – Gaming versjonen av Netflix

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *