CSGO går F2P og introduserer ny modus kalt Danger Zone

Forrige fredag annonserte Valve to store nyheter. Storspillet deres, Counter-Strike: Global Offensive, endrer prismodell til Free-to-Play. Ikke nok med det, i tillegg hiver de seg på Battle Royale bølgen som har blitt svært populært etter PUBGs enorme suksess.

Danger Zone

Den nye spillmodusen kalt Danger Zone baserer seg på samme måte som andre spill, nemlig at man dropper ned på en øde øy hvor eneste mål er å samle våpen og være den siste overlevende. I tillegg til alle mot alle er det også mulig å spille 2v2 samt 3v3.

Svært få spill kan skimte med den samme flytende skyteopplevelsen som man får i Counter-Strike, som har finpusset på sin motorikk siden 1999. Danger Zone tilbyr også på noen artige triks, f.eks. kan man bestille våpen og ammunisjon via et nettbrett som blir levert ila et halvt minutt ved hjelp av Amazon-lignende droner som dropper pakken rett ned i fanget ditt. Det beste er at dronen kan skytes ned av fiendene dine. Dette er et veldig stilig konsept som skaper mange strategimuligheter hvor man f.eks. kan lokke ut fienden sin ved å bestille et våpen og deretter forflytte seg mens man venter på fienden og knerter han bakfra.

Free-to-Play

CSGO kostet tidligere mellom kr 100-200,-, men nå er det altså blitt gratis. CSGO er et av verdens største eSport spill og denne vil nok utvilsomt tiltrekke enda flere spillere. Online matchmaking i CSGO bruker et system de har kalt Prime, hvor de brukerne som har Prime-tilgang vil kun komme i samme spill-lobby som andre Prime brukere. Dette er et tiltak Valve har gjort for å slå ned på juksemakere. Alle som eide CSGO før pris-endringen får nå automatisk oppgradert kontoen sin til Prime-status, mens for nye brukere må de betale full pris (tilsvarende gammel pris for CSGO) for å bli med i Prime-gjengen.

De som spiller online matcher uten Prime-status kan forvente å bli teamet opp med ganske mange cheatere som selvfølgelig vil gi en dårlig opplevelse… med mindre du er Shroud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *