Gjør formatering og reinstallasjon mye kjappere med Ninite

Hvis du er litt PC kyndig har du gjerne formatert og reinstallert operativsystemet på PCen din. Dette kan fort ta flere timer da man må legge inn nødvendige drivere og selvfølgelig alle programmer. Og da kommer man plutselig på at CD’n fra tidlig 2000 tallet kanskje ikke er så oppdatert allikevel lengre… da blir det fort til at man må søke opp hvert enkelt program og installere de en og en.

Den eraen er over – i dag har vi Ninite som forenkler denne prosessen drastisk. Nå trenger man bare velge de appene man ønsker hos Ninite og den fikser resten automatisk. Installasjon av AVG antivirus, LibreOffice, VLC, Chrome, Skype, Notepad++ og Filezilla tok bare et kvarter og krevde ingen irriterende installasjonsveivisere. Dersom man skulle manuelt installere alle disse programmene ville det sikkert tatt et par timer på å finne fram alle nedlastningssidene og så kjøre gjennom installasjonen. I tillegg må man da også huske å takke nei til de fordømte toolbars-ene som alltid er inkludert.

Kjapp guide for å bruke Ninite:

  • Åpne nettleseren din og gå til ninite.com
  • Markér hvilke programmer du ønsker
  • Trykk på knappen Get installer når du er ferdig
  • Etter Windows reinstallasjonen kjører du installeren og alle programmene blir installert på null komma niks – uten reklamedritt
Det fine med Ninite er at den alltid finner siste oppdatert versjon og takker automatisk nei til toolbars og annen reklame/adware. Når du starter installasjonsfilen til Ninite laster den ned og installerer programmene uten at du trenger å trykke på noe som helst.Husk også å ta backup av driverne dine før du reinstallerer PC’n – det kan være smertefult å finne alle driverne igjen hvis du har spesielle komponenter i PC’n din. Et kjekt alternativ kan være Double Driver.

Liste over tilgjengelige programmer hos Ninite:

Ninite er også tilgjengelig på Linux for de som skulle ønske det, men det inneholder dog ikke like mange programmer.

Oppdatering: Ninite for Linux er fjernet, til dels fordi Linux allerede har gode programvaresentre/package managers slik som apt for Ubuntu og Debian distribusjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *