Norske URL forkortere

Du har garantert hørt om URL forkortere som bit.ly eller goo.gl. Disse er blant de mest populære og brukes ofte på bl.a Twitter grunnet begrensninger på antall tegn på tweets.

Det du kanskje ikke har lagt så veldig merke til er alle de norske URL forkorterne.
Det finnes massevis av norske URL forkortere som gjør akkurat samme nytte som de større, hovedforskjellen er som regel bare annerledes domene og tld (top level domain) som .no og .com.

Plr.no
Plr.no støtter personlige subdomener som f.eks. dittnavn.plr.no. Støtter kun den vanlige HTTP protokollen, men støtte for andre protokoller som HTTPS og FTP er planlagt.

Moo.no
Moo.no er kanskje den mest kjente norske URL forkorteren. Moo.no støtter personlige subdomener, samt mulighet for å endre det senere hvis du fyller ut e-post adresse og passord.
Støtter kun den vanlige HTTP protokollen.

Stutt.no
Stutt.no støtter ikke personlige subdomener, men den støtter flere protokoller som f.eks. HTTP, HTTPS, FTP osv (så lenge man inkluderer det når man forkorter linken)

Kurl.no
Kurl.no støtter ikke personlige subdomener, men den støtter protokollene HTTP og HTTPS.

Zurf.no

Zurf.no støtter både personlige subdomener og flere protokoller som HTTP og HTTPS.

Dette var bare noen, men det finnes nok mange flere norske URL forkortere.
Funksjonaliteten er som regel den samme. Mange leverandører tilbyr også statistikk for deres URL’er slik at besøkende unngår å klikke seg på nettsider med SPAM/virus o.l.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *